Som tehotná a brala som diazepam

Dobry den, tento mesiac som brala diazepam 10 mg jednu denne. Ale pred vcerom som si urobila tehotensky test a vysiel pozitivne. Vlastne vsetky tri boli pozitivne. Napriek tomu som dostala vcera v case ocakavanej menstruacie slabe krvacanie. Skor hnedej farby a malo. co je u mna neobvykle. Chcem sa opytat ci existuje moznost ze som tehotna aj ked som dostala krvacanie slabe a ci nemohol poskodit plod diazepam, od testu - dva dni ho uz neberem. Ovulacia bola ca 08 09 maj. Dakujem za odpoved Adriana.

Dobrý den, chápu Vaš obavy. Je to tak, že těhotná být můžete. Teď by případnému plodu byly cca dva týdny a Vy byste byla podle gynekologického počítání délky těhotenství zhruba ve čtvrtém týdnu. Krvácení, nebo spíše to, co jste popsala Vy, tedy špinění, je v době kolem očekávané menstruace běžné. Jde většinou o takzvané nidační krvácení. To znamená, že tou dobou se oplodněné vajíčko zahnízďuje do nakypřené sliznice dělohy a při tomto procesu se někdy naruší drobné cévky. To se projeví slabým krvácením, kdy krve většinou bývá málo, krvácení je slabší, či se objeví jen hnědavý výtok. Pokud byste nyní šla ke gynekologovi, nejspíše na ultrazvuku ještě nic podstateného neuvidí, leda malou dutinku, která značí, že se v děloze zabydlelo vajíčko. Plod by nejspíše vidět ještě nebyl. Gynekolog by případně mohl udělat těhotenský test z krve pro kontrolu a uklidnit Vás, že se nemusíte obávat Diazepamu, který jste dosud užila. Můžete také po týdnu zkusit domácí těhotenský test zopakovat sama, uvidíte, zda bude pozitivní. Pokud ano, objednejte se na první těhotenskou prohlídku, kterou je nejlépe provést až kolem osmého týdne, pokud by nebyly komplikace. Poradíte se se svým gynekologem. Pokud by test byl negativní, pak lze předpokládat, že těhotenství zaniklo. Můžete se pak pro jistotu objednat k lékaři na kontrolu nebo věc neřešit, když nebudou problémy jako krvácení, bolest, nezvyklý výtok či horečky. Některá těhotenství zaniknou spontánně sama, aniž by si toho žena všimla a příčinou nebývá žádný lék ani jiná užitá látka či potravina. Váš postup a návštěv lékaře samozřejmě závisí na tom, zda je pro Vás těhotenství dobrá či špatná zpráva. Každopádně pokud se rozhodněte pro návštěvu lékaře nyní, určitě se s ním poraďte ohledně léků, které od teď smíte či nesmíte užívat a řekněte mu o Diazepamu, který jste brala. Je dobře, že jste Diazepam ihned přestala brát. Bohužel patří mezi léky pro plod škodlivé a není možné zcela vyloučit, že mohlo dojít k poškození plodu. Nicméně z toho nemusíte mít mít moc velké obavy. Je to tak, že ve čtvrtém týdnu těhotenství (tedy ve dvou týdnech stáří plodu) je plod maličký asi jako makové zrníčko, skládá se z živě se dělících buněk a ještě nejsou vyvinuté zásadní struktury, V tuto fází se říkává, že je to "všechno nebo nic". Pokud by vlivem léků došlo k závažnému poškození, pak by se plod dál nevyvíjel a zanikl by. V opačném případě by mělo být embryo v pořádku a vyvíjet se normálně. Důležité je, že jste lék přestala užívat ještě předtím, než se začalo vyvíjet srdce, nervová soustava a další životně důležité orgány. Pokud je zdravé těhotenství to, co byste si přála, pak je nyní je na čase začít brát kyselinu listovou či multivitamíny pro těhotné, abyste podpořila správný vývoj plodu. Hodně pijte a pokuste se zůstat v klidu. Dost odpočívejte a je-li to možné, podělte se o své starosti i radosti s partnerem, abyste na to nebyla sama. Také si kupte homopatikum Sedatif a Sedalii. Přes den užijte 4 dražé Sedatifu (vycucat) a na noc lžíci sirupu na lepší usnutí. Je jasné, že máte špatný pocit, možná strach a tyhle přírodní léky by Vám mohly pomoci se uklidnit. Nevím, z jakoho důvodu jste Diazepam užívala, a kdo Vám jej předepsal. Prosím, abyste se obrátila na dotyčného lékaře. Pokud to bylo pro úzkosti či depresivní stavy či pro nespavost, pak by bylo moudré vyhledat psychiatra a psychoterapeuta a poradit se, jak dál, když byste byla těhotná. Jestliže by to bylo pro stavy křečí či epileptické stavy, pak se poraďte s neurologem. Držím Vám palce, aby se situace vyvíjela tak, jak byste si přála. S pozdravem MUDr. Soňa Boušková